Мащабно разследване за труда в затворите в Съединените Щати установи, че на

...
Мащабно разследване за труда в затворите в Съединените Щати установи, че на
Коментари Харесай

Справедливи ли са обезщетенията при трудови злополуки в затворите в САЩ?

Мащабно следствие за труда в пандизите в Съединените Щати установи, че на пандизчиите, които са потърпевши или са починали по време на работа, постоянно се отхвърлят правата и отбраната, предлагани на другите американски служащи. Затворниците биват назначавани на рискови работни места, от време на време без никаква или с незадоволителна подготовка. Затворническите служащи са претърпели 250 пострадвания сред 2018 и 2022 година. Кристъл Алън е работила за фирма производител на яйца, само че един ден ръката на Алън остава обезобразена при случай. Тя съумява да получи обезщетение откакто излиза от пандиза. Но компанията производител отхвърля да е направила каквото и да е било нарушаване.
Когато отивате в магазина за хранителни артикули и си купувате яйца си помислете през какво е минал различен човек, за да сложи храната на масата ви. 
Кристал Алън, някогашен чиновник в пандиза, работил в „ Хикман “

През 2022 година е признат законопроект, който блокира опцията пандизчиите да вкарват медицинските си разноски в правосъдни каузи и евентуално ограничавайки изплащането на компенсации.
Продължаваме да работим и да удвояваме образованието по сигурност и насоките, които можем да дадем на хората. ние сме фамилен бизнес, тъй че се отнасяме доста съществено към това хората да са в сигурност и сигурни.
Били Хикман, вицепрезидент, интервенции

Законите в някои щати не определят затворниците като чиновници, без значение дали работят в затворнически заведения или за частни компании посредством контракти със затвори. Според правни специалисти, този проблем може да бъде отстранен. 
Ако сте в пандиза и сте потърпевши на работното място, Законът за заплахите за здравето и сигурността при работа не се ползва. Но за това има доста елементарно решение. Законодателят може да одобри закон, който да признае, че хората, които работят зад решетките, в действителност са чиновници и затова са предпазени от разнообразните правни принадлежности, които пазят вас и мен.
Андреа Армстронг, професор по право в Университета Лойола в Ню Орлиънс

Според Асошиейтед прес е съвсем невероятно да се разбере какъв брой служащи в пандизите са засегнати или убити всяка година, частично заради законите за отбрана на персоналните данни, само че също и тъй като пандизчиите постоянно не оповестяват за пострадвания, страхувайки се от възмездие или загуба на привилегии като контакт със фамилиите си.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР